Maig 2021
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tenint present que l’eix temàtic d’aquest any és l’Edat Mitjana, per celebrar la Diada de Sant Jordi vam pensar que seria molt adient  fer un concurs de  romanços lírics, ja que eren els escrits dels trobadors que els joglars cantaven al poble en aquesta època.

Vam explicar que eren els romanços i que és el que acostumen a narrar. També vam consultar a Internet i Youtube on vam poder veure i escoltar romanços medievals musicals cantats per músics actuals: Raimon cantant a Ausias March, el Cantar del Mio Cid, la Doncella Guerrera de Joaquim Díaz o el Romance del prisionero de Paco Ibáñez, entre d’altres.

Vam recordar la història de Sant Jordi i els seus  personatges i cada servei vam elaborar un poema lliure sobre aquesta llegenda, centrant-nos en la història d’amor entre la princesa i el cavaller, amb el seu dibuix corresponent.

Dies abans, ens vam posar a treballar i entre tots vam donar moltes idees i ens van sortir uns escrits molts macos.

El dia 22 d’abril vam presentar els nostres treballs, en forma de pergamí i amb una targeta amb el pseudònim de cada unitat de servei a l’Equip Editorial del centre perquè se’ls llegissin.

Per fi va arribar la Diada i la Gran Celebració, on cada unitat va llegir i ensenyar els dibuixos davant del jurat ,format per una part de l'equip editorial.Tots vam rebre un obsequi i un diploma a més de la rosa, com a premi dels nostres escrits i dibuixos.

El jurat ens va comentar que aquest any el nivel havia estat molt alt i que tots ens havíem esforçat molt per fer aquests poemes i dibuixos, per la qual cosa a més dels premis,  volen parlar amb la resta de l’equip d’editorial, que no va poder estar a la celebració, per proposar-los de fer una publicació especial sobre Sant Jordi, adreçada a totes les famílies de Canigó perquè també puguessin gaudir d'aquests  poemes i  dibuixos tan bonics.

Paral.lelament i com venim fent els darrers anys per Sant Jordi, el SOI va muntar la parada de venda de diferent bijuteria del model Rosa Rosae. Aquest any ens hem organitzat en dos torns, excepte un petit grup d’organització que va estar tot el dia. Situats al carrer Avió Plus Ultra, ben a prop de la plaça de Sarrià, a més de vendre vam poder explicar a la gent del barri la nostra feina. Tots plegats ens vam responsabilitzar d’una tasca en concret:  vigilar la parada, recollir els diners de les ventes, vendre la bijuteria. A més a més dels veïns i veïnes del barri, vam rebre la visita d’algunes famílies de Canigó.  Vam gaudir d’un gran dia assolellat que esperem puguem repetir els propers anys.

 Ara només ens queda poder gaudir dels nostres poemes i dibuixos publicats.

WEB1 WEB2 WEB3 WEB4 WEB5 WEB6 WEB7 WEB9 WEB11 WEB12 WEB13 web15 web16 web16 web17 web19 web21