Gener 2019
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

 El SOI ha visitat dos horts urbans situats entre la Sagrada Família i l’Auditori, a Barcelona. El primer és un terreny propietat de l’Ajuntament, que de manera parcel·lada sorteja l’espai entre les persones que s’han apuntat a una llista prèvia.

Com a condició cal ser jubilat i no vendre la collita.Cada cinc anys es sortegen les parcel·les. El segon està a Font Pienc, i es tracta d’un terreny també propietat de l’Ajuntament destinat en un principi a ser un jardí, però com no prosperava la iniciativa per falta de pressupost, alguns veïns van començar a treballar la terra, arribant a un acord amb l’Ajuntament per poder fer l’hort. En aquest cas no està parcel·lat ni va per sorteig, ni hi ha condicions. De l’hort de Font Pienc se n’ocupen 12 veïns.

A tots dos hort hem vist moltes hortalisses, algunes fruites i plantes i flors aromàtiques. D’aquestes últimes hem pogut tastar la Caputxina, una flor picant que s’utilitza a la cuina i  també hem tastat l’Stevia.

Als dos horts hi tenen compostadora, són ecològics i no fan servir insecticides ni productes químics.

Per una altra part també ens han explicat el projecte km0, que treballa sobre la proximitat entre el productor i el consumidor.

A continuació teniu un vincle a la pàgina Barcelona pel Medi Ambient on podeu trobar els horts urbans:

Aquesta web utilitza les cookies _ga/_utm propietat de Google Analytics, persistents durant 2 anys, per habilitar la funció de control de visites úniques amb la finalitat de facilitar-li la navegació pel lloc web. Si continua navegant considerem que està d'acord amb el seu ús. Podrà revocar el consentiment i obtenir més informació consultant la nostra Política de Cookies +info